Despre Noi

Despre Noi

Povestea noastră

 

Asociația „Bright future for every child" din București a fost înființată în anul 2016, la inițiativa Andei Băcanu și a Mirelei Bîrsășteanu, coordonatori programe ABA, psihologi și logopezi.

Primul centru a deservit timp de cinci ani atât copii cu tulburări de spectru autist, cât și copii neurotipici, pentru care am construit programe de logopedie individuală. Terapeuții noștri au lucrat, în spațiul restrâns pe care l-am avut la dispoziție, cu câte 20 de copii cu diferite tulburări de dezvoltare.

Toamna anului 2021 vine cu o provocare și cu împlinirea unui vis: deschiderea celui de-al doilea centru, în care ne-am propus să ne dedicăm exclusiv copiilor cu autism și alte tulburări de dezvoltare (Sindromul Down, Asperger, ADHD etc). Practic, ne triplăm capacitatea, întrucât noul centru va deservi 40 de copii, în timp ce primul centru se va adresa exclusiv copiilor cu tulburări de limbaj, cărora le vom oferi terapie logopedică. Astfel, ne dorim să oferim un suport social real unui număr cât mai mare de copii din București și nu numai care au nevoie de terapie ABA sau logopedie.

 

Misiunea 

 

Ne dorim să îmbunătățim calitatea vieții copiilor cu autism și alte tulburări de dezvoltare, prin oferirea de servicii complete și la cele mai înalte standarde în vederea recuperării și integrării lor. 

 

Valorile 

 

  - Competență și profesionalism

  - Spirit de echipă

  - Oferirea unui climat de încredere 

  - Promovarea unor servicii de calitate in analiza comportamentala aplicata 

  - Suport și impact social

 

Scopul 

 

Asociația „Bright future for every child” din București a fost înființată cu scopul de a oferi servicii complete (terapie ABA, coordonare plan de intervenție, logopedie, grupuri de socializare, shadow grădiniță/școală) în vederea recuperării și integrării copiilor cu tulburări de spectru autist și alte tulburări de dezvoltare.

 

Echipa

 

Anda Băcanu
Consultant programe ABA, logoped, psiholog
Președinte - Asociația “Bright future for every child” din București

 

 “Sunt o persoană jovială, optimistă, orientată către acțiune și iubesc copiii. În calitate de consultant programe ABA, logoped și psiholog îmi dedic toate cunoștințele acumulate în ani de experiență profesională în atingerea potențialului maxim al copiilor diagnosticati cu autism și alte tulburări de dezvoltare. Pentru mine, familia copilului este un partener, conlucrăm pentru recuperarea lui. Având dublă specializare, atâta de consultant ABA, cât și de logoped, acestea se îmbină perfect și creează tabloul complet în vederea intervenției. În calitate de logoped, am aptitudinile necesare pentru gestionarea comportamentelor, ce înlesnesc implementarea programelor de corectare a limbajului. Iar din postura de consultant am abilitatea de a folosi uneltele de impostare și corectare a tuturor sunetelor, putând îngloba toate acestea în planul de intervenție al copilului.

Totodată sunt membru fondator al Asociației “Bright future - Centru Autism”, în cadrul căreia mă implic activ în coordonarea echipelor formate din terapeuți și familie, mă asigur că sunt implementate în mod corect tehnicile ABA de către terapeuții centrului, coordonez grupurile de socializare și acord o atenție deosebită integrărării copiilor cu tulburări de spectru autist și alte deficiențe în școlile și grădinițele cu care colaborăm. De asemenea, speranța mea și a întregii echipe este sa reușim să susținem financiar cât mai multe ore din terapia copiilor din familiile cu venituri minime, astfel încât să poată avea o șansă la recuperare, iar acest lucru îl putem realiza prin proiectele în care ne implicăm și cu ajutorul donatorilor noștri.”

Experiență profesională

 

Anda a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației specializarea Psihopedagogie Specială, în cadrul Universității din București. Cursurile universitare au fost completate de Masterul de Terapie Logopedică și cel de Psihologia Muncii, Transporturilor și Serviciilor. Ulterior, din dorința de perfecționare, a urmat cursul de Analiză Aplicată a Comportamentului, în cadrul programului Clemson (Carolina de Sud)  – România – Verified Course Sequence. Lucrează în domeniul analizei comportamentale aplicata din anul 2010, în calitate de terapeut și logoped, și mai apoi consultant programe ABA pentru persoanele diagnosticate cu autism și alte tulburări de dezvoltare. Colaborează cu numeroase grădinițe și școli în calitate de logoped și psiholog, iar în sfera de coordonare programe ABA oferă servicii atât în cadrul centrului din Bucuresti, cât și familiilor din țară. 

 

Mirela Bîrsășteanu

Consultant programe ABA, psiholog, logoped
Vice-președinte - Asociația “Bright future for every child” din București

 

“Răbdarea, atenția orientată către detaliile care contează și ambiția sunt doar câteva dintre calitățile care mă caracterizează si care mă ajută zi de zi în lucrul cu copiii , dar și în relația cu familiile lor. Sunt consultant programe ABA, psiholog și logoped, iar din aceasta postura îmi doresc să aduc un impact pozitiv în dezvoltarea copiilor cu autism. Am ales să fac parte din comunitatea celor care aplica principiile ABA în vederea recuperării copiilor cu diferite tulburări pervazive de dezvoltare, astfel încât mă dedic acestei misiuni în fiecare oră de terapie. Prin dubla specializare am reușit să îmbin tehnicile din terapia logopedică și principiile ABA, în vederea dezvoltării planurilor de intervenție, personalizate pentru nevoile specifice fiecărui copil.

Am găsit în Anda Băcanu, un profesionist și un partener de încredere, alături de care am hotărât să înființăm Asociația “Bright future for every child” din București. Nu a fost și nu este ușor, însă suntem încrezătoare că alături de prietenii, donatorii noștri, vom crește din ce în ce mai mult și vom putea ajuta un număr tot mai mare de cazuri sociale de copii care au nevoie de terapie. Este dificil să accept faptul ca un copil trebuie să se retragă din cadrul programului de terapie sau că nu își poate atinge potențialul pentru că familia nu poate susține financiar costurile fiind o provocare pentru noi, ca echipa, să găsim fondurile necesare pentru a-i ajuta. Pentru mine, cea mai mare provocare este să reușesc să integrez copiii cu care lucrez în societate, școală sau grădiniță dar și să ajungă în punctul în care sunt independenți.”

Experiență profesională
 

Mirela a absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației specializarea Psihopedagogie Specială, în cadrul Universității din București, și a urmat cursul de Analiză Aplicată a Comportamentului în cadrului programul ABA Espania - Intervención ABA en Autismo y otros Trastornos del Desarrollo - Verified Course Sequence. Lucrează de peste 9 ani, în vederea corectării tulburărilor de limbaj, atât cu copii tipici, cât și cu copii cu nevoi speciale (autism, ADHD, deficiențe mintale, senzoriale și tulburări de vorbire). Totodată, un alt plan de dezvoltare pentru Mirela este Analiza comportamentală aplicată, cu care lucrează de peste 6 ani, la nivel de realizare a planului de intervenție personalizat, coordonarea programelor în ceea ce privește intervenția în întârzierea dezvoltării limbajului și nu numai. În cadrul centrului Asociației “Bright future for every child”, din București este și coordonator grupuri de socializare pentru copii, un real suport mai ales în ultimul an, din cauza pandemiei. Recent a colaborat cu grădinițe și școli în vederea evaluării complexe pe toate ariile de dezvoltare ale copiilor cu diverse tulburări.

 

Suntem o echipă tânără, dinamică, transdisciplinară, profesionistă cu 7 terapeuți și doi coordonatori ABA, cu multiple certificări și acreditări, orientată spre ascultare activă și o bună comunicare cu partenerii noștri: copii, părinți, membri ai comunității în care activăm. Facilitatori în cadrul programelor noastre sunt psihologi, analiști comportamentali și terapeuți specializați în psihopedagogia copilului, pregătiți să își adapteze tehnicile de lucru atât la nivel individual, cât și al dinamicii de grup. În funcție de activități și proiecte, apelăm și la colaboratori externi (artiști plastici, actori, muzicieni) care oferă și mai mult dinamism și creativitate programelor noastre.