Abilitatile motrice la copiii cu TSA

Abilitatile motrice la copiii cu TSA
  • 2020-07-27
  • 628 vizualizari
  • https://autism.lovetoknow.com/Motor_Skills_in_Autistic_Children?fbclid=IwAR1jl9pUrIIklFo_wiljLAdFF77W6EYkEcdmZs7tGJIOeLiaOGaEQD4ffnc

Aptitudinile de motricitate includ mișcări mici, cunoscute sub numele de abilități motrice fine și mișcări mari, sau abilități motrice grosiere. Motricitatea fina este necesara pentru activități precum scrierea și desenul, în timp ce motricitatea grosiera este necesar pentru activități precum mersul și săritul.
Problemele abilitatilor motrice la copiii cu TSA pot apărea în mai multe moduri:
#Motricitateagrosiera poate fi afectata datorita problemelor neurologice și procesării senzoriale. Învățarea cum să înoți, să faci sport sau să mergi cu bicicleta poate fi dificilă, deoarece copilul poate avea dificultăți în ceea ce privește conștientizarea corpului, echilibrul și controlul motorului.
#Motricitateafina poate fi dificilă, mai ales scrierea, desenul și îmbrăcarea. Controlul motor al mușchilor mici din mâini este necesar pentru multe abilități de viață.
#Tulburariledevorbireșilimbaj sunt printre cele mai dificil de depășit. Articularea necesită abilități motrice precise precise, care implică control asupra mușchilor, precum și capacitatea de procesare a limbajului.
Un plan de tratament poate include activități terapeutice special concepute pentru a ajuta la îmbunătățirea controlului motor. Abordarea utilizată cel mai probabil va descompune sarcinile în pași mici. Odată ce o sarcină este stăpânită, copilul trece la următorul scop. Copilul obține succesul în trepte mici, fiecare construind unul pe celălalt.