Cum transformam o activitate distractiva intr-o experienta de invatare?

  • 2020-08-11
  • 339 vizualizari
  • https://www.momjunction.com/articles/fun-filled-teaching-activities-for-your-autistic-child_0076817/?fbclid=IwAR18K2tr9i-GVk2nwPvFrBZhDYykPZmxBs0NGfWIimWjID_ETbTe8ggBips; https://otsimo.com/en/activities-children-with-autism-home/?fbclid=IwAR1DOdV1qvL05L4

activitate distractivă poate fi mereu un instrument puternic pentru a ajuta copiii cu TSA să inceapa sa exploreze. Este posibil să fiți deja familiarizați cu unele dintre activitati, dar mai jos sunt prezentate câteva idei despre cum să transformăm aceste idei în experiențe de învățare, de la îmbunătățirea abilităților sociale și a comunicării la lucrul prin emoții și simțuri.
Realizarea formelor: Acestea sunt activități de învățare potrivite pentru a introduce conceptul de puzzle-uri.
Muzica: Cântecele oferă copiilor cu TSA o modalitate alternativă de exprimare a emoțiilor și de învățare. De asemenea, puteți integra mișcarea în cântece și muzică, cum ar fi dansul, pentru a exersa abilitățile motorii, conștientizarea corpului și adăuga activitate fizică.
Pictura cu degetele: Este un pic dezordonat, dar ajută copilul să învețe mult despre culori. Îl face pe cel mic să simtă texturi diferite prin atingere și va ajuta la reducerea problemelor senzoriale.
Eu spionez: Un joc clasic poate prinde viață cu adevărat pentru părinți și copiii lor cu TSA. Deoarece persoanele cu autism se luptă adesea cu descrierile, Eu spionez este o soluție perfectă pentru practică. Spre exemplu, puteți exersa vocabularul specific limitând descrierile la culori sau forme. (Ex. Eu spionez pe geam o masina rosie.)