De ce povestile sunt importante pentru copii?

De ce povestile sunt importante pentru copii?
  • 2021-01-15
  • 237 vizualizari

Poveștile joacă un rol vital în creșterea și dezvoltarea copiilor. Cărțile pe care le citesc și personajele pe care le cunosc pot deveni ca niște prieteni. De asemenea, este bine pentru copii să înțeleagă că o carte este o sursă utilă de informații și că abilitățile bune de citire sunt importante pentru succesul în viata. Citirea îi ajută și pe copii sa isi intareasca încrederea, să isi inteleaga sentimentele și sa isi dezvolte limbajului.

Citirea poveștilor poate fi utilă pentru relaxare, de exemplu înainte de culcare. Familiaritatea unei povești mult iubite, rimarea și repetarea într-o carte ilustrată, plus sentimentul de siguranță pe care ti-l da cititul, îl ajută pe copil să se relaxeze.

Poveștile ajută la dezvoltarea imaginației unui copil prin introducerea de idei noi în lumea lor - idei despre lumi fantastice, alte planete, diferite momente în timp și personaje inventate. Îi va încuraja pe copii să-și dea seama că pot și ar trebui să-și imagineze orice vor. Frumusețea poveștilor este că pot fi super realiste sau incredibil de fantastice.