Imbunatatirea memoriei de lucru

  • 2020-07-27
  • 314 vizualizari
  • https://www.understood.org/en/school-learning/learning-at-home/homework-study-skills/8-working-memory-boosters?fbclid=IwAR2mYPOr5Z4Wv1gFuE5WOZ8hGUh7Jm8vb2pWl4qdlzdkwvdArdAEpUMaKZ0

Copiii folosesc tot timpul memoria de lucru pentru a învăța. Pentru copiii cu TSA dezvoltarea abilitatilor precum ar urmarirea indicațiilor în mai multe etape sau rezolvarea unei probleme sunt esentiale in formarea autonomiei. Puteți ajuta copilul să îmbunătățească memoria de lucru prin construirea unor strategii simple în viața de zi cu zi:
-Lucrați abilitățile de vizualizare - incurajați copiii să creeze o imagine în mintea lor despre ceea ce tocmai au citit sau auzit.
-Spune-i copilul să te învețe ceva - a fi capabil să explice cum să faci ceva implică sensul informațiilor și depunerea ei mentală.
-Încercați jocuri care folosesc memoria vizuală - există o mulțime de jocuri potrivite care pot ajuta copiii să lucreze pe memoria vizuală.
-Încurajează citirea activă - a vorbi cu voce tare despre materialul citit poate ajuta la memorare.
-Împării informaiile pe bucăi - este mai ușor să ne amintim câteva grupuri mici de numere decât să ne amintim de un șir lung de numere.
-Faceți jocurile multisenzoriale - utilizarea mai multor simțuri pentru a procesa informații poate ajuta cu memoria de lucru și memoria pe termen lung.
-Ajutați piticul să faca conexiuni - ajutați-vă copilul să formeze asociații care conectează diferite detalii și să le facă mai memorabile.