Interactiunile sociale prin joc
  • 2020-08-11
  • 305 vizualizari
  • https://www.nhlstenden.com/en/research-and-professorships/ihuman-health-care-digital/3-ways-which-games-help-children-autism?gclid=Cj0KCQjww_f2BRC-ARIsAP3zarHZxV2OqWSrVTLdR2METgSB8t5ecCp1JT3mFBVWicgUAbxe-8J6XzUaAphpEALw_wcB&fbclid=IwAR0i9pB2ks0oK6QHtjldZz

A pune o întrebare sau a mulțumi cuiva; cu toții o facem zilnic și probabil cu greu ne gândim chiar de două ori la asta. Cu toate acestea, pentru persoanele cu tulburări de spectru autism (TSA) aceste tipuri de interacțiuni sociale sunt incredibil de dificile.
Cercetătorul Job van’T Veer de la NHL Stenden University of Applied Sciences descrie trei moduri în care jocurile ii ajută pe copiii cu TSA sa se descurce cu situatiile sociale.

Prima modalitate: folosiți puterea jocurilor - O lume stimulată poate ajuta la eliminarea barierelor sociale, deoarece este un mediu sigur în care să experimentezi.
A doua modalitate: creează un context provocator - Cooperarea, negocierea, ajutorul reciproc; toate aceste abilități sunt necesare pentru a rezolva puzzle-urile sau pentru participarea in jocurile de echipa.
A treia modalitate: schimba abordarea când este nevoie - Copiii își descopera propriile caracteristici, talente și interese. Astfel, descoperim că fiecare suntem diferiti si trebuie sa ne mulam pe cerintele si nevoile copiilor chiar si atunci cand ne jucam!