LEGO - Beneficiile jocului
  • 2020-10-14
  • 316 vizualizari
  • Alina Marin

       Lumea este plina de forme, iar piesele lego par sa se potrieasca in mod ideal acestui scop.
       
       LEGO ANRENEAZA MOTRICITATEA FINA
       Cu diferite forme si diferite dimensiuni imbinarea pieselor  lego si nevoia de diferite grade de presiune atunci cand sunt folosite pentru a construi, este o activitate care se transforma intr-un exercitiu grozav pentru a face fata unei mari urmatoare provocari: scrisul.
       LEGO INCURAJEAZA COLABORAREA SI MUNCA IN ECHIPA
       Noua initial ne place sa il folosim in imitatie (in oglinda). Copilul are acelasi numar, tip de piese cat si culoare ca si terapeutul, acestuia trebuie sa i se dezvolte abilitatea de a imita (sau de a copia) dupa adult si de a astepta pasul urmator .
Constructia dupa model, este un pas pe care micutul il va realiza intai dupa un model 3D, apoi se trece treptat si la 2D, marind complexitatea pieselor si a constructiei.
       Atunci cand colaboram la aceeasi constructie trebuie sa ne asteptam randul, sa facem schimb de piese, sa ne impartim responsabilitatile (daca este cazul) , sau chiar sa stabilim cine va fi liderul grupului. Avem voie sa negociem si sa ajungem la o concluzie: ce anume va iesi la final sau cum va arata.
       LEGO STIMULEAZA IMAGINATIA
       Jocul nu pune niciun fel de limite, asa ca micutii au posibilitatea sa isi puna in practica cele mai inovative idei. Pentru ca este o activitate in care nu gasim notiunea de greseala, copiii isi vor explora creativitatea fara sa le fie teama ca nu au facut lucrurile "corect".
       LEGO ANTRENEAZA ABILITATILE DE COMUNICARE
       Pentru ca nu exista niciun fel de presiune, copiilor le este mai usor sa comunice si sa isi exprime opiniile.